Mesterek

01 Aug 2020

A Klub 2000-óta a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéhez (MKDE) tartozik, melyen keresztül kapcsolatban állunk a tokiói székhelyű, Kobayashi Yasuo 8. danos aikido instruktor által vezetett Kobayashi Dojoval. Ez a kapcsolat teszi lehetővé, hogy az MKDE szervezésében évente kétszer japán mesterek látogassanak Magyarországra. Az általuk tartott vizsgák és edzőtáborok biztosítják az elsajátított ismeretanyag folyamatos felügyeletét és fejlesztését.

 

Kobayashi Yasuo 8. dan (1990) Aikikai shihan, az Aikido Kobayashi Dojo vezetője.

1936-ban született Tokióban. Gyermekként judot tanult a Kodokan Dojoban, az aikidoval 1954-ben ismerkedett meg. 1955-ben lépett be a Honbu Dojoba uchideshiként, azaz mint bentlakó tanítvány. Az ötvenes évek végétől a Honbu Dojoban oktatott, részt vett az egyetemi aikikai-szervezetek kialakításában. 1969-ben nyitotta meg saját dojoját Kodairában, amely dojoból az évek során a Kobayashi Dojok hálózata fejlődött ki: Japánban mintegy 100 dojo, valamint 15 országban tartoznak hozzá partnerszervezetek. Kobayashi sensei eddig öt alkalommal, 1996-ban, 2001-ben, 2003-ban és 2005-ben, valamint 2006-ban vezetett edzőtábort Magyarországon.

 

Kobayashi Hiroaki 7. dan (2015)

Kodairában, Tokió megyében született. Első diplomáját a Takushoku Egyetem Idegen Nyelvi Karán, kínai szakon szerezte, mesterfokozatát a Kyorin Egyetemről kapta meg, nemzetközi kapcsolatok szakterületen. Dojoi: Tokorozawa, Tachikawa, Itabashi és Tanashi. Érdeklődése: Sí, kendama. A Kobayashi Dojo első tanítványaként, három évesen kezdett gyakorolni. Iskolás éveiben ellátogatott a Salamon Szigetekre, Pápua Új-Guineára és Iwojimára a Japán Ifjúsági Emlékszövetség tagjaként (ez a szervezet a háborúban elesett japán katonák maradványainak a felkutatásával foglalkozik). Az egyetem elvégzése után két és fél évett tanított Indonéziában a JOCV (Japán Külföldi Önkéntesszolgálat) tagjaként, majd fél év lengyelországi kiküldetést teljesített. Jelenleg a Kobayashi Dojo helyettes vezetője (fuku-dojocho), az oktatók vezetője. Jól beszél angolul, kínaiul és indonéz nyelven. Minden évben több hónapot tölt külföldön, aikido oktatással.

 

Masuda Manabu 7. dan,(2018.) Kobayashi Dojo shidoin (instruktor)

Kodairában született, a Chuo Egyetemen szerzett diplomát közgazdászként. Dojoi: Minamikoshigaya, Todahigashi, Yoshikawa, Soka. Érdeklődés: A gyakorlatban kamatoztatni a borról szóló elmélyült ismereteit, hosszú időre magához ragadni a karaoke-mikrofont. Az általános iskola első osztályába járt, amikor belépett a Kobayashi Dojoba, ahol jó barátságba került Hiroaki senseijel, aki akkor még óvodába járt. Középiskolásként már segített a gyerekedzések vezetésében. Az egyetem elvégzése után évekig egy ingatlanforgalmazó vállalatnál dolgozott, majd 1989-től kezdve három évet élt a Tokorozawa Dojoban, bentlakó tanítványként. Uchideshiként külföldi oktatási gyakorlatot szerzett Németországban és Észak-Európában.

Friss tartalom